Bouw sociale huurappartementen KIEM van start

Bouw sociale huurappartementen KIEM van start

Op 27 februari jl. is het startsein gegeven voor de nieuwbouw van 72 huurappartementen in de nieuwbouwwijk De Scheg te Pijnacker. Wethouder Frank van Kuppeveld, Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed Staedion en Peter Heuvelink, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, sloegen de eerste piketpalen om de bouw symbolisch te starten. De huurwoningen maken onderdeel uit van nieuwbouwproject KIEM ‘Wonen in de Scheg’ waar in totaal ruim 300 woningen worden gerealiseerd.

 

“Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp en we zijn blij dat Staedion hier nu een groot aantal sociale huurwoningen kan realiseren”, vertelt wethouder Frank van Kuppeveld. Staedion is de afnemer van in totaal 100 appartementen, verdeeld over de gebouwen ‘Kiemweide’, ‘Hofmanweide’ en ‘Ruigrokweide’. De gebouwen zijn vernoemd naar de oud-eigenaren van de grond waar dit project ontKIEMt, de families Hofman en Ruigrok. De bouw van de 72 driekamerappartementen verdeeld over ‘Kiemweide’ en ‘Hofmanweide’ is nu gestart en in handen van bouwbedrijf De Langen & Van den Berg uit Bergambacht. De bouw van de 28 tweekamerappartementen in ‘Ruigrokweide’ start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024.

Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed Staedion: “De behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. De bouw van deze 100 woningen in Pijnacker is een goede stap in de extra woningen die we willen gaan bouwen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarom ben ik blij dat we gestart zijn met de bouw van 72 sociale huurwoningen in dit project en dat we binnenkort starten met de bouw van de overige 28 sociale huurwoningen. Deze woningen dragen bij aan onze ambitie om een concrete bijdrage te leveren aan het verminderen van de woningnood.” Peter Heuvelink vult namens Janssen de Jong Projectontwikkeling aan: “Onze ambitie om vitale, sociaal verbindende buurten te creëren komt in deze klimaatadaptieve gebiedsontwikkeling volledig tot zijn recht.”

 

Bijzonder aan Kiemweide en Hofmanweide

De driekamerwoningen zijn bedoeld voor zowel ouderen als starters en kleine gezinnen. De woningen zijn zeer duurzaam en sluiten met hun architectuur feilloos aan op de openbare ruimte, waar speciale natuurspeelplekken en ontmoetingsplekken worden ingericht, die uitnodigen tot bewegen, spelen en ontmoeten. Huurders van de appartementen in ‘Kiemweide’ en ‘Hofmanweide’ kunnen naar verwachting begin 2025 hun nieuwe woning betrekken. 

WebRes_2636_FDF_20240227