Feestelijke start bouw fase 1

Feestelijke start bouw fase 1

Op dinsdag 3 oktober jl. vond de officiële start plaats van de bouw van de eerste fase van KIEM, samen met de toekomstige bewoners en projectbetrokkenen. 

Namens Janssen de Jong Projectontwikkeling en Van Zanten Bouw werd door wethouder Frank van Kuppeveld het startsein gegeven voor de bouw, dit deed de wethouder door samen met de toekomstige bewoners een deel van de fundering te storten. Aan het einde van de festiviteit werd een door de toekomstige bewoners gesigneerde vlag gehesen. Op de vlag hadden bewoners diverse succeswensen voor de bouw van de woningen voor aannemer Van Zanten geschreven. De vlag zal gedurende de hele bouw wapperen op de bouwplaats. "De gemeente Pijnacker-Nootdorp is verheugd dat met de bouw van de wijk KIEM in De Scheg is gestart, waar circa 300 woningen zowel dichtbij het centrum van Pijnacker als dichtbij het groene buitengebied gebouwd worden. Woningen in diverse prijsklassen, sociale huur en vrije sector”, aldus wethouder Frank van Kuppeveld. Bij de festiviteit was ook de heer Bregman aanwezig, als één van de voormalig grondeigenaren gaf hij een speech over de historie van de locatie en hij vertelde over de bedrijvigheid van zijn familie op deze plek; van tomaten plukken tot orchideeënkwekerij.  

 

Een duurzaam stukje Pijnacker

KIEM wordt gerealiseerd in de nieuwe woonwijk De Scheg. In de eerste fase wordt het appartementencomplex ‘Bregman-Hoeve’, vernoemd naar de voormalig grondeigenaar, met 22 appartementen en 30 eengezinswoningen gerealiseerd. De woningen worden gerealiseerd door Van Zanten Bouw. Stefan Boere, regiodirecteur West bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Na de jarenlange aanloop van het project zijn we als team heel blij dat we nu echt zijn gestart met de realisatie van deze gebiedsontwikkeling. Het duurzame karakter van het plan, waaronder de hoge ambities van klimaatadaptie, gecombineerd met de omvang van het project, zorgt ervoor dat we echt impact kunnen maken met een duurzaam stukje Pijnacker, waar het straks heerlijk wonen is.” De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

Wonen in unieke woonwijk De Scheg? In fase 1 zijn nog woningen beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod. En neem contact op met één van de makelaars. De Laen Makelaardij tel: 015-36 15 190 of e-mail info@delaen.nl. De Makelaars Rotterdam tel: 010-82 00 942 of e-mail info@demakelaars.nu .